De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Helling

De foto toont het vlaggenschip van de Stichting Behoud Hoogaars, de YE 36, op de wagenhelling. Deze helling met wagens op rails, aangedreven door een elektrische lier, dateert van na de tweede wereldoorlog.

Voordien waren er drie sleephellingen met kaapstander, door mens of paard aangedreven. Een replica van zo'n helling is nu onder constructie. Het onderwatergedeelte is in het najaar van 2013 geplaatst. Aan het mechaniek boven water en de slede wordt nu hard gewerkt.

De verwachting is dat we in of na deze zomer de werking kunnen demonstreren. Deze heuglijke gebeurtenis zal op de website aangekondigd worden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.