De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Hoogaars

Voor de wal liggen de Alcyon (met het witte zeil) en de YE 36. De lichtbruine mast met het rood-wit-blauw staat op de wal. Het is de zogenaamde mastbok. Evenals de helling is deze van wezenlijk belang voor elke scheepswerf. Aan de mast zit een giek waarmee zware onderdelen als masten in en uit een schip getild worden. Een bezoeker van de werf die met  eigen schip komt mag tijdens de openingsuren, en volgens aanwijzingen van de werfmedewerkers, aanleggen aan de werfsteiger.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.