De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Kantoor

Het intreegebouw huisvest ons kantoor en daarachter de werkplaats met de moderne houtbewerkingsmachines.  De gezellige bovenzaal met bar en zitjes heeft ruimte voor ca. 50 personen en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Allereerste is het verblijfsruimte in de pauzes voor de vrijwilligers die op de werf werkzaam zijn. ’s Avonds zijn er vergaderingen of andere bijeenkomsten voor de medewerkers.

Ook kan de ruimte gebruikt worden door andere verenigingen/bedrijven, alsook  particulieren voor familiefeesten . Zelf cateren is prima, maar onze medewerkers kunnen, op afspraak ook alles piekfijn verzorgen. De verbonden basiskosten zijn dan alleszins redelijk!

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.