De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Werken aan uw eigen platbodem

Naast de museale taak is de werf ook werkelijk als scheepswerf in gebruik. Steeds zijn er op de werf schepen in restauratie of in onderhoud. Ook u kunt ook zelf aan uw houten of metalen schip werken*. Alle materialen en machines zijn ter plaatse aanwezig in onze werkplaats. Daarnaast is er volop gelegenheid om na afspraakhistorische (platbodem) schepen te hellingen. Er is een elektrisch aangedreven wagenhelling (tot max 35 ton). Ook is er een mastbok aanwezig.

Als u vragen heeft of een afspraak met ons wil maken, neem dan contact op per telefoon: 06 81801848.

* Let op: op de zondagen en christelijke feestdagen wordt er niet gewerkt. IJzerwerk, zoals lassen, snijbranden en slijpen, is niet toegestaan.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.