De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Jaarlijkse Open dagen Historische Scheepswerf C.A. Meerman

Naast de gewone opening op woensdag- en zaterdagmiddag bent u gedurende het seizoen op drie zaterdagen de hele dag gratis welkom. Dit is op de Arnemuidse visserijdag, onze eigen open dag van de werf en op monumentendag. In het bijzonder op onze eigen open dag wordt het normale programma aangevuld met andere activiteiten als lezingen en demonstraties.

De data van deze dagen kunt aan het begin van het seizoen 2019 op deze site vinden.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.