De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

The making of …. de expositie De Hollandse Boot is geopend!

In de afgelopen jaren is het aantal Hollandse Boten op de werf gestaag gegroeid. Eigenlijk min of meer toevallig. De ‘Botje’ was natuurlijk een duidelijk geval, maar het ‘zwarte wrak’ kwam aan waaien. Dan de Twee Gebroeders, een gift aan de SBH, om te restaureren. Nummer vier, het jolige kleintje, completeert het gezelschap.

In herinnering de Boot van vroeger, die bij de Stationsbrug in Middelburg bijvoorbeeld. Het was, terugkijkend, vooral een zwarte bak met een halve autoband. Sindsdien nooit meer aan gedacht, totdat …..

De tentoonstelling over de Hollandse Boot is te bezoeken via de hoofdingang  in Museum Arnemuiden, op elke woensdag- en zaterdagmiddag tot 1 november. Voor groepen op afspraak via de werf. Ook in het museumseizoen 2016  is de tentoonstelling nog te bezichtigen.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.