De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Open dag 8 juli: Historische Scheepswerf C.A.Meerman


Zaterdag 8 juli a.s. is het Open Dag op de Historische Scheepswerf C.A. Meerman in Arnemuiden. De werf is geopend van 10.00 – 17.00 en gratis te bezoeken.

Programma.

 ·        Op het werfterrein en in de Werfloods, wordt door vrijwilligers uitleg gegeven hoe op de werf Zeeuwse platbodems werden gebouwd. In de Zaagloods wordt speciaal aandacht gegeven aan de verschillende oude gereedschappen en machines die gebruikt werden.

·         In de Werfloods is de laatste aanwinst, het Seepaerd, voor herstel te bezichtigen en op de twee hellingen liggen schepen voor onderhoud en kan men zien hoe het te water laten in zijn werk gaat en hoe een schip op de helling komt.

·         Aan de kade zijn diverse platbodems te bezichtigen en bij goed weer kan op de Arne op een aantal van deze schepen worden gevaren.

·         Een fototentoonstelling over het wel en wee  voor de restauratie van de Scheepswerf kan in  de ontvangstruimte bekeken worden.;

·         Er zijn verschillende  demonstraties, zoals smeden, netten boeten, hoe planken met water en vuur worden gebogen

·         Diverse oude scheepsmodellen zijn tentoongesteld.

·         Daarnaast wordt de inwendige mens met gebakken vis niet vergeten en’ s-middags speelt een draaiorgel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.