De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Thematentoonstelling: Peilen op de Riemen

In de werfkamer van het museum Arnemuiden is een thematentoonstelling ingericht. Deze tentoonstelling gaat over het peilen van waterdieptes met peilboten ten behoeve van de Zeeuwse oeververdediging tussen 1850 en 1950. De werf bouwde in het verleden een flink aantal peilboten in opdracht van waterschappen in heel Zeeland. In de winter heeft de werf zowel als het museum geen reguliere openingstijden. Bezoek is wel mogelijk op afspraak.  Het museum is in 2019 vanaf Koningsdag weer geopend.

Een mooie verzameling objecten, foto’s, tekeningen en verhalen vult de ruimte. U krijgt een mooi beeld van de noodzaak van het peilen om uiteindelijk dijkvallen te voorkomen. De mensen, hun werk, de opzet en hun roeiboten: een tentoonstelling over een belangrijk handwerk, dat nu door technologische ontwikkeling tot het verleden behoort.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.