De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Wintergast

Begin deze maand meerde de loodskotter Spenner af aan de werf voor een winterverblijf. Het schip is onderweg van haar thuishaven Bremen naar de Middellandse zee, en maakt een tussenstop in Arnemuiden voor onderhoud en een hellingbeurt.

Spenner is een originele Noorse pilot cutter, gebouwd in Noorwegen in 1897 naar een ontwerp van de fameuze scheepsontwerper Colin Archer, wiens naam tot op de dag van vandaag synoniem is aan zeewaardigheid. Het schip blijft tot medio april 2016 in Arnemuiden.

Verdere informatie via www.traditional-sail.com

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.