De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Reserveren voor groepen

Plannen om met een groep een dagje ‘weg te zijn? Een klassenbezoek regelen? Een feestelijke dag met familie of vrienden invullen? Een leuke bestemming is de historische scheepswerf!

Groepen vanaf ca. 10 personen kunnen op afspraak een bezoek aan de werf regelen. Dit kan op elke dag, behalve op zondag. U kunt reserveren via het onderstaande formulier. In overleg met u kan dan een programma worden opgebouwd, met koffie en ‘iets erbij’, een lunch of andere wens! Ook varen met een authentieke platbodem (via de SBH) behoort tot de mogelijkheden.

Na aanmelding via de website nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.