De werkende museum werf
De maritieme sfeer hangt in de lucht
Altijd iets nieuws te zien en beleven
250 jaar maritiem erfgoed
Werk aan uw eigen platbodem
Het hele jaar door interessante maritieme activiteiten

Vrijwilligers gezocht

Op de werf hebben we ruimte voor vrijwilligers met diverse kwaliteiten en interesses.

vind je het leuk om het verhaal van de werf te vertellen en te laten zien?

We zoeken mensen die op woensdag- en zaterdagmiddag bezoekers laten zien wat er op de museumwerf te zien en te beleven is en/of groepen en klassen begeleiden en rondleiden.
Werk je liever op de achtergrond? Ook dan ben je van haarte welkom om te ondersteunen in de administratie, in de zaal, die zorgen voor de collectie en documentatie.

We kunnen ook vrijwiligers gebruiken die vooral inspringen bij speciale activiteiten (open dagen, een bruiloft, enz.).
En natuurlijk vrijwilligers, die oude gereedschappen willen opknappen, oude technieken en ambachten willen demonstreren en tentoonstellingen willen neerzetten.

Kom eens langs tijdens openingstijden op woensdag- of zaterdagmiddag. Of neem contact op per e-mail: info@werfarnemuiden.nl

We kijken uit naar je komst!

De werf en Arnemuiden zijn intens verweven. Vroeger, en nu nog. De historisch werf ligt midden in de vissersplaats. Bezoek de werf en wandel rond in de historische vissersplaats Arnemuiden.

Doelmatig, zeewaardig, sierlijk. De eisen die al in de 16e eeuw aan vracht-, veer- en visserschepen worden gesteld. Hoogaarzen zijn vanaf het begin geliefd bij vissers.

Historische Scheepswerf C.A. Meerman is een werf in bedrijf, met daarnaast ook een museale functie: het bewaren, onderhouden en tentoonstellen van historisch, maritiem erfgoed.

Vier traditionele scheepswerven in de Scheldemondregio: zij vormen een museaal samenwerkings- verband. Samenwerken voor maritiemerfgoed in het Schelde- gebied, over de grenzen heen.